Licht en kleur

Licht en kleur zijn voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend. Maar zijn ze dat ook?

We denken dan niet enkel aan onze medemensen die niet kunnen zien. We denken wel aan al wie er dagelijks aan voorbijloopt. Net zoals onze ademhaling, het is er gewoon, het loopt vanzelf ook zonder dat we er bewust mee bezig zijn.

Wat ons het meest nabij is, gaat vaak voorbij aan onze aandacht. En dat is jammer, want zo missen we een heleboel kansen. Nu hoor ik je denken: “Welke kansen kan ik nu in vredesnaam krijgen van licht en kleur?”. Welnu, je zou versteld staan van de invloed van licht en kleur op je gemoed, op je denken, op je zijn.

Neem bijvoorbeeld je kleding: je bent je er wellicht niet van bewust waarom je deze morgen die rode jurk of die groene trui uit je kast haalde. En toch … .

Al van in de Oudheid hebben mensen de heilzame werking van licht en kleuren ervaren. In het Oude Egypte had je zelfs ‘genezingshuizen’ waar kwalen verlicht werden door blootstelling aan fel zonlicht doorheen gekleurde schermen.

Ook in onze moderne, technologische maatschappij wordt gebruik gemaakt van kleuren om een bepaald effect te bekomen. Lichtblauw of licht violet aan de muren van een slaapkamer voor een zachte rust, roze voor de zachte liefde voor een baby.

Nog leuker wordt het wanneer je zelf met licht en kleur leert healen. In onze Avalon Academy kan je dat leren! Wil je meer weten, aarzel dan niet om ons te contacteren via 0485/83.13.62 of via info@avalon.belgium.be.